Hogyan lehet gyorsabban és egyszerűbben tisztítani a redőnyöket?

Eleged van a redőnyök tisztításából? Ha túl lusta vagy, esetleg nincs rá idők, akkor a következő tippek segíteni fognak. Az ablakok, ajtók és redőnyök a ház egyik nélkülözhetetlen díszítőelemei. Mindegyik segít nagyobb magánéletet biztosítani, szabályozni a fényt és hűteni a házat légkondicionálás nélkül.

De az is igaz, hogy különösen a redőnyök nagyon gyorsan koszolódnak. Emiatt állandóan ügyelnünk kell a tisztításukra.

Mi a legjobb módja a redőnyök tisztításának?

A redőnyök tisztításának legjobb módja a szappan és víz. Ezután használhatunk néhány elemet, például gőztisztítót, hogy megkönnyítsük a takarítást, és mindenekelőtt időt takarítsunk meg.

Legyünk gyorsak és hatékonyak

Annak érdekében, hogy a redőnyök tisztítása ne vegyen igénybe túl sok időt, próbáljunk meg következetesek lenni, és legalább hetente egyszer nekiállni a súrolásnak. Ezenkívül a redőnyök tisztításakor elengedhetetlen, hogy a közelben legyenek a megfelelő tisztítószerek. A kihagyhatatlan termékek közé tartoznak:

 • mikroszálas kendő
 • puha kefe
 • folyékony szappan
 • langyos víz
 • szódabikarbóna

Mielőtt elkezdenénk a redőnyök tisztítását, húzzuk le őket, és rázzuk le róluk a port. Egy puha kefe segítségével kezdjük el eltávolítani a port a redőnyökről. Egyszerűen használhatunk mikroszálas ruhát vagy kézi porszívót is. Fontos, hogy ezt mindig a tisztítószer, a folyékony szappan és a víz alkalmazása előtt tegyük.

Hogyan takarítsunk gőztisztítóval?

Most, hogy a redőnyöket pormentesítettük, itt az ideje a valódi tisztításnak. A gőztisztító az egyik legjobb módszer a kivitelezés, de mindenekelőtt a gyorsasága miatt. Az ablakoktól kezdve a redőnyökön, zsalugátereken és a függönyökön keresztül mindent meg tudunk tisztítani. Ez a megoldás ráadásul környezetbarát, a baktériumok és kórokozók 100%-át elpusztítja.

Lépésről lépésre

 1. Miután eltávolítottuk a szennyeződéseket a redőnyről, gőzöljük le a teljes redőnyt a gőztisztítóval.
 2. Ha ez a folyamat befejeződött, nedves ruhával távolítsuk el a maradék szennyeződést.
 3. Ismételjük meg ugyanezt a folyamatot a külső és belső oldalán is.
 4. Ha ezzel készen vagyunk, ideje megszárítani és eltávolítani a nedvességet a redőnyről.
 5. Ezután apránként tisztítsuk meg az egyes léceket. Ha nem érjük el a felső léceket, használhatunk egy létrát.
 6. A szárításhoz és a redőny tisztításának befejezéséhez puha ruha fog kelleni.

Hogyan kell tisztítani az egyes redőnytípusokat?

Műanyag: a műanyag egy olyan anyag, amit nagyon könnyű tisztítani, néha a sima szappanos víz is elég. Csak arra figyeljünk, hogy ne karcoljuk meg valamilyen súrolószerrel.

Fa: lehet, hogy egyes helyeken még mindig léteznek fából készült redőnyök. Itt arra figyeljünk, hogy a fa nem szereti az agresszív vegyszereket. Ilyenkor használhatjuk az ecet és víz keverékét. ha a redőnyök fából készültek és nagyon koszosak, használhat víz és ecet keverékét.

Alumínium redőny: ugyanúgy tisztíthatók, mint a műanyagból készültek, csak arra kell vigyázni, hogy idővel ne rozsdásodjanak.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

A palackozott víz hazugsága

2022. január 9.|

A palackozott vizes palackok mindenhol ott vannak. Az irodai automatákban, az éttermekben, a televíziós talkshow-moderátorok asztalán, sőt, még a legújabb taxikban is. Az sem ritka, hogy a márkák olyan társadalmi célokat támogatnak, mint például a

Turizmus és a víz: A világ mely országaiban lehet csapvizet inni?

2021. december 25.|

Amikor egy olyan országba utazunk, amit nem ismerünk, az egyik első kérdés, hogy mi történik, ha egészségügyi problémánk lesz. Az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés általában minden országban más és más, és ezt szem előtt tartva,