Gyógyfürdőbe megyünk? Ez legyen nálunk!

Amikor SPA-ba megy az ember, akkor rengeteg kérdése szokott lenni. Hát még, ha az első fürdős élményünk lesz… Hát még, ha külföldön megyünk valahova!

Ilyen és ehhez hasonló kérdések juthatnak eszünkbe:

  • Ha masszázst kérek, le kell vetkőznöm?
  • Szandálban kell járnom, vagy ott is kapok?
  • Mi van, ha elfelejtem az úszódresszemet?
  • Van hajszárító az öltözőben?

Nem mindegy tehát, hogy milyen angol vagy német nyelvtudással rendelkezünk, külföldön. Nézzük az alapokat!

Bikini vagy fürdőruha?

SOHA ne felejtsük el elvinni a fürdőruhát! Nem kell viselnünk, mert minden ilyen típusú központban vannak öltözők és mosdók, de legyen ott a táskában. Vannak olyan fürdők, amelyek szállodákhoz tartoznak, és ezekben vannak kis szuvenír- és ruhaboltok, ahol az utolsó pillanatban vásárolhatunk fürdőruhát arra az esetre, ha elfelejtettük volna, de nem ez a gyakori.

Az ideális fürdőruha kiválasztásakor próbáljuk meg azt választani, amiben a legkényelmesebben érezzük magunkat, és amiben a legjobban nézünk ki. Általában a trikinik, a tangabikinik vagy a nagyon kis kosárral rendelkező (háromszög típusú) bikinik az erős vízsugarakról le szoktak esni… Ezért jobb, ha olyan egyrészes fürdőruhát vagy bikinit választunk, amely jól illeszkedik, és amelyet már korábban is viseltünk. Férfiak számára egy kényelmes rövidnadrág lesz a legjobb választás.

Törölköző vagy fürdőköpeny, szandál és kalap

A gyógyfürdők rendszerint a belépő árának részeként kínálják ezeket az alapvető elemeket a létesítmények megfelelő élvezetéhez és használatához. Vannak azonban olyanok is, amelyek különdíjat számítanak fel értük, vagy egyáltalán nem tartalmazzák őket, és elvárják, hogy az ügyfelek maguk hozzák el őket.

Törölköző

Ez utóbbi esetben jobb, ha mikroszálas törülközőt választunk, mert az sokkal gyorsabban szárad és nem ázik át. Vannak fürdők, amelyekben különböző állomások vannak: törökfürdő, lábfürdő, hideg víz, meleg víz… és ahhoz, hogy egyikről a másikra jussunk, törölközővel vagy fürdőköpennyel kell mennünk, ami egy idő után egyre vizesebb lesz.

Úszósapka

Érdekes, hogy úszósapkát szinte senki sem akar viselni, pedig néhány helyen kötelező a használata. Ha például külföldön járunk, akkor nagy valószínűséggel szükségünk lesz rá. Általánosságban elmondható, hogy a fürdők általában eldobható zuhanyzósapkákat vagy tartósabb gumisapkákat (az úszósapkákhoz hasonlót) kínálnak. Ha azonban hosszú a hajunk, célszerű feltűzve hordani: nemcsak kényelmesebb lesz, de a többi felhasználót sem fogjuk zavarni.

Papucs

Ami a papucsokat illeti, gyakrabban fordul elő, hogy az ügyfelek maguk viselik őket, mert saját méretük van, tudják, hogyan néznek ki, és úgy gondolják, hogy ez higiénikusabb. Mindenesetre vannak olyan gyógyfürdők, amelyek papucsokat is biztosítanak, amelyeknek mindig műanyagból vagy olyan anyagból kell készülniük, amelyek nem csúsznak vagy nem áznak át.

Telefon és internet

Ez a pont akkor érdekes, ha külföldre indulunk. A telefon mindig jól jön, főleg, ha nem beszéljük a helyiek nyelvét. A belépéshez, regisztrációhoz mindig szükség lesz egy megbízható online szótárra. Természetesen a vízbe nem kell magunkkal vinni.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

Nem minden maszkot lehet kimosni, úgyhogy válasszunk okosan

2022. július 1.|

Már két éve használjuk a maszkokat, és bizonyára egy egész gyűjteményt beszereztünk. Minden lakásban találni egy házi készítésűt, pár orvosi maszkot és legalább egy FFP2 nevezetűt. Nem mindegy azonban, hogy melyiket akarjuk kimosni, hiszen nem

Egy utálatos ellenség, a vízszivárgás

2022. április 22.|

Nincs annál rosszabb, mint amikor vízszivárgást fedezünk fel a lakásban vagy a házban. A lassan terjedő foltok, a folyamatos nedvesség nagyon veszélyes az épületre nézve, és a lakók egészségét is veszélyezteti. Éppen ezért, ha vízszivárgást