Gyógyfürdőbe megyünk? Ez legyen nálunk!

Amikor SPA-ba megy az ember, akkor rengeteg kérdése szokott lenni. Hát még, ha az első fürdős élményünk lesz… Hát még, ha külföldön megyünk valahova!

Ilyen és ehhez hasonló kérdések juthatnak eszünkbe:

  • Ha masszázst kérek, le kell vetkőznöm?
  • Szandálban kell járnom, vagy ott is kapok?
  • Mi van, ha elfelejtem az úszódresszemet?
  • Van hajszárító az öltözőben?

Nem mindegy tehát, hogy milyen angol vagy német nyelvtudással rendelkezünk, külföldön. Nézzük az alapokat!

Bikini vagy fürdőruha?

SOHA ne felejtsük el elvinni a fürdőruhát! Nem kell viselnünk, mert minden ilyen típusú központban vannak öltözők és mosdók, de legyen ott a táskában. Vannak olyan fürdők, amelyek szállodákhoz tartoznak, és ezekben vannak kis szuvenír- és ruhaboltok, ahol az utolsó pillanatban vásárolhatunk fürdőruhát arra az esetre, ha elfelejtettük volna, de nem ez a gyakori.

Az ideális fürdőruha kiválasztásakor próbáljuk meg azt választani, amiben a legkényelmesebben érezzük magunkat, és amiben a legjobban nézünk ki. Általában a trikinik, a tangabikinik vagy a nagyon kis kosárral rendelkező (háromszög típusú) bikinik az erős vízsugarakról le szoktak esni… Ezért jobb, ha olyan egyrészes fürdőruhát vagy bikinit választunk, amely jól illeszkedik, és amelyet már korábban is viseltünk. Férfiak számára egy kényelmes rövidnadrág lesz a legjobb választás.

Törölköző vagy fürdőköpeny, szandál és kalap

A gyógyfürdők rendszerint a belépő árának részeként kínálják ezeket az alapvető elemeket a létesítmények megfelelő élvezetéhez és használatához. Vannak azonban olyanok is, amelyek különdíjat számítanak fel értük, vagy egyáltalán nem tartalmazzák őket, és elvárják, hogy az ügyfelek maguk hozzák el őket.

Törölköző

Ez utóbbi esetben jobb, ha mikroszálas törülközőt választunk, mert az sokkal gyorsabban szárad és nem ázik át. Vannak fürdők, amelyekben különböző állomások vannak: törökfürdő, lábfürdő, hideg víz, meleg víz… és ahhoz, hogy egyikről a másikra jussunk, törölközővel vagy fürdőköpennyel kell mennünk, ami egy idő után egyre vizesebb lesz.

Úszósapka

Érdekes, hogy úszósapkát szinte senki sem akar viselni, pedig néhány helyen kötelező a használata. Ha például külföldön járunk, akkor nagy valószínűséggel szükségünk lesz rá. Általánosságban elmondható, hogy a fürdők általában eldobható zuhanyzósapkákat vagy tartósabb gumisapkákat (az úszósapkákhoz hasonlót) kínálnak. Ha azonban hosszú a hajunk, célszerű feltűzve hordani: nemcsak kényelmesebb lesz, de a többi felhasználót sem fogjuk zavarni.

Papucs

Ami a papucsokat illeti, gyakrabban fordul elő, hogy az ügyfelek maguk viselik őket, mert saját méretük van, tudják, hogyan néznek ki, és úgy gondolják, hogy ez higiénikusabb. Mindenesetre vannak olyan gyógyfürdők, amelyek papucsokat is biztosítanak, amelyeknek mindig műanyagból vagy olyan anyagból kell készülniük, amelyek nem csúsznak vagy nem áznak át.

Telefon és internet

Ez a pont akkor érdekes, ha külföldre indulunk. A telefon mindig jól jön, főleg, ha nem beszéljük a helyiek nyelvét. A belépéshez, regisztrációhoz mindig szükség lesz egy megbízható online szótárra. Természetesen a vízbe nem kell magunkkal vinni.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

A palackozott víz hazugsága

2022. január 9.|

A palackozott vizes palackok mindenhol ott vannak. Az irodai automatákban, az éttermekben, a televíziós talkshow-moderátorok asztalán, sőt, még a legújabb taxikban is. Az sem ritka, hogy a márkák olyan társadalmi célokat támogatnak, mint például a

Turizmus és a víz: A világ mely országaiban lehet csapvizet inni?

2021. december 25.|

Amikor egy olyan országba utazunk, amit nem ismerünk, az egyik első kérdés, hogy mi történik, ha egészségügyi problémánk lesz. Az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés általában minden országban más és más, és ezt szem előtt tartva,