Esküvő a vízben, vízen, víz alatt

Minden menyasszony az álomesküvőjét tervezgeti, és manapság bizony egyre gyakoribbak az extrém ötletek. Nem is kell feltétlen külföldre menni, hogy különleges vagy extravagán násszal találkozzunk.

Akadnak, akik egy hőlégballonon mondanák ki a boldogító igent, vannak, akik mondjuk, ejtőernyős ugrás közben, de a filmekhez, sorozatokhoz kötődő esküvők sem ritkák már manapság. Idén augusztusban például egy Harry Potter témájú esküvő volt Lajozsmizsén, melyről még a 24.hu is beszámolt, legalább is az esküvőre készített Roxfort kastély grillázstortáról.

De pár éve a Trónok harca is nagyon népszerű téma volt. Persze nem is feltétlen kell filmekre gondolni, a történelmi témájú esküvők, mint a római vagy a középkori is egyre gyakoribb. Persze vannak ennél is extrémebb kívánságok, ennél fog bizony köttetnek esküvők földön, vízen, levegőben. A levegőben kötött frigyek közül a hőlégballon a legnépszerűbb, de a tandemugrás közben kirebegett igenre is volt már példa, ha nem is feltéten kishazánkban. A vizes téma viszont hazánkban is rendkívül népszerű.

Egyre népszerűbbek a vízhez kötődő esküvők

A víz, mint esküvői téma egyre inkább elterjedt az évek soron. Akad, aki már elve ilyen környezetben kéri meg a párja kezét, mondjuk a Tropikárium üvegfolyosóján, miközben cápák és ráják úsznak el a fejük felett, de vannak, akik ennél is tovább mennek, és a vízen vagy a vízben szeretnék kimondani a boldogító igent. Egyeseknek elég, ha csak elutaznak a tengerpartra, és egy homokos partszakaszon, a lenyugvó nap fényeiben úszva kelnek egybe, de akad, aki még odáig sem utazik el, mert elég neki a balatoni napfény.

Hazánkban számos vízparti esküvőhelyszín közül lehet válogatni, és nagyon sokan élnek is ezzel a lehetőséggel. Persze akad, aki hajót bérel a Dunán vagy a Balatonon, de van aki a víz alatt, búvárfelszereléssel felszerelve húzza párja ujjára a gyűrűt.

Ez természetesen már a nagyon extrém kategória, de egyáltalán nem olyan ritka, mint elsőre gondolnánk. Nagyon sokan szeretnek búvárkodni, és akad, aki ezt a hobbit az esküvőjén is kamatoztatni szeretné.

Az anyakönyvvezetők nem szoktak extrém esküvőket vállalni, de a szertartásvezetők igen

Szóval manapság már bármilyen témában, és bárhol házasodhatunk, érdekes kérdés persze, hogy ez mennyire hivatalos, és mennyeire bevállalósak az anyakönyvvezetők. Az anyakönyvvezetők hatásköre meglehetősen korlátozott, és bár a Balaton partjára, vagy épp a Dunán egy hajóra még akad, aki kimegy, de vannak olyan extrém helyszínek és kívánságok, amelyet már vállalhat egy anyakönyvvezető. Természetesen ebben az esetben sem kell lemondani a látványos vízi esküvőről, mindössze egy bevállalós szertartásvezetőre van szükség.

Egyre több felnőttképző intézet kínálatában találunk szertartásvezető képzést, amely viszonylag olcsó, és akár egy hétvége alatt is meg lehet szerezni az ehhez szükséges ismereteket, tehát még egy családtag vagy a búvároktatónk is bevállalhatja, hogy a víz alatt vagy a vízben levezeti a szertatást. Természetesen a házasság így még nem lesz hivatalos és érvényes, szükséges lesz időpontot foglalni az anyakönyvezetőnél is, és egy hivatalos ceremónia keretein belül is kimondani a boldogító igent, viszont ehhez elég lesz két tanú is.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

Kerüljön ilyen térkő a kerti medence köré

2024. április 21.|

A nyári kánikulában egy saját kerti medence igazán jó szolgálatot tehet. Nem csak a kisgyermekes családok, hanem akár egy felnőtt baráti társaság hétvégi összejöveteleit is fel tudja dobni az, ha egy kiadós csobbanásért nem kell

Fogmosás után nem mindenki használ vizet az öblítéshez

2024. január 30.|

A fogmosás utáni vízzel történő szájöblítés a legtöbb ember körében rendkívül gyakori. Azonban kevesen tudják, hogy ez egy hatalmas hiba, amely káros lehet a fogainknak. Bár a szájhigiéniai szokásunk rendszeres részévé tettük, ez egyike azoknak

Ilyen módon mondhatsz búcsút a derék és hátfájásnak

2024. január 28.|

Az úszás rengeteg dologban eltér a szárazföldi sportágak mozgástechnikáitól, a számtalan pozitív élettani hatása miatt rengeteg orvos is javasolni szokta. Talán kevesen gondolnák, de a vízben való mozgás akár 12-szer hatásosabb is lehet, mint az,