A víz kedvez a kártevők szaporodásának, élen a szúnyogokkal

Biztosan senki nem lepődik meg, ha azt olvassa, hogy a víz az élet alapvető eleme. A természetben fellelhető vízforrások elengedhetetlenül fontosak a földi élethez, ugyanakkor megvannak a veszélyei is. A szökőárak, árvizek és jégesők mellett nem szabad megfeledkezni azokról a kártevőkről sem, amik kifejezetten jól érzik magukat, ha víz közelében lehetnek.

Ott vannak például az ízeltlábúak, amik minden probléma nélkül szaporodnak a nedves közegben, és később könnyedén megkeserítik az életünket.

A rovarok esetében a víz alapfeltételnek számít, hiszen a testük víztartalmának is bizonyos határok között kell mozognia, így teljesen érhető, hogy azonnal megtalálják a kertben lévő itatót és pocsolyát.

Hazánkban például hamar észre fogjuk venni a szúnyogok és a csigák megjelenését, de mellettük találkozni fogunk a termények kártevőivel, amik nemcsak a növénytermesztésre, hanem a baromfi ólakra is veszélyt jelentenek. Ha egyszer megjelennek, akkor könnyen elszaporodnak, és még az aszályosabb hónapok során is állandó vendégeink lesznek.

Hogyan kerüljük el a rovarokat?

Amikor hosszabb ideig esett az eső, akkor készüljünk fel a szúnyogok megjelenésére, amiknek a lárvái csak és kizárólag vízben tudnak fejlődni. Úgy tudjuk kikerülni a megjelenésüket, ha a területet minél jobban füvesítjük, mivel a föld így könnyebben elnyeli a vízcseppeket.

Ha azt látjuk, hogy nagyobb tócsa áll a kertben, akkor kézi erővel is rásegíthetünk az eltüntetésére, így a nap gyorsabban elvégzi a dolgát, és a szúnyogoknak nem lesz idejük a szaporodásra.

Ha pedig meg akarjuk védeni a lakást ezektől a rovaroktól, akkor figyeljük a házi kedvencek tálait és itatóit, és cseréljük napi rendszerességgel a benne levő vizet. Az is nagy segítség, ha minden ablakra szúnyoghálót helyezünk fel, mert így megakadályozzuk a bogarak bejutását.

Egy szúnyogháló nemcsak a szúnyog ellen használ, hanem a legyeket, darazsakat, méheket és a csótányokat is kint tartja. Tény és való, hogy kertes háznál nehezebb elkerülni a vizes földet, de a szúnyogháló ott is alkalmazható.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

Csupán két lépés választ el a jakuzzi kristálytiszta vizétől

2021. augusztus 31.|

A saját jakuzzit mindig úgy képzeljük el, hogy csillogó és tiszta víz van benne, amiben bármikor elüldögélhetünk. Szerencsére ez nemcsak álomkép, ha odafigyelünk a vízkezelésre, akkor bármikor kiélvezhetjük a buborékmasszázst.

Vízkezelési útmutató a tökéletes medencéhez

2021. augusztus 30.|

A saját medence mindig jó mókának tűnik, amíg el nem kezdjük a vízkezelést. Ha nem akarunk túl sokat szenvedni a tisztasággal, akkor mindig csapvízzel töltsük fel, így biztosan hasonló tulajdonságú vizet, tehát hasonló kezelési útmutatót