A saját medencének rengeteg előnye van

Ma rengeteg előny és hátrány sorolható fel, ha egy medence telepítésén gondolkodunk. Valószínűleg az életünk egy pontján már meghoztuk a döntést, vagy talán elgondolkodtunk rajta, hogy jó lenne befektetni egy saját mini uszodába, azonban a kételyek erősebbek lehetnek.

Most, hogy közeleg a forró időjárás és a nyár a küszöbön áll, érdemes megint elővenni az okokat és az előnyöket.

A víz egyenlő a nyár legboldogabb pillanataival, amiért cserébe csak egy kis karbantartásra van szükség. Lehet, hogy először a felfújható medencével kezdjük, mivel ezek gyorsan telepíthetők és lényegesen olcsóbbak. Ha pedig élvezzük a nyarat, akkor jöhetnek a komolyabb medencék is, amik tényleg egy életre szólnak.

A saját medence előnyei

Mert forró nyár lesz. A magas hőmérséklet, különösen a nagyobb városokban, nagyon forróvá teszi a magyar nyarat is. Ha saját medencénk van a kertben, az sokkal elviselhetőbbé varázsolja a helyzetet, hiszen bármikor lehűthetjük magunkat.

A gyerekek úszhatnak, szórakozhatnak és játszhatnak. Talán nincs is annál szebb, mint a saját gyermekeinket a vízben látni. Az ő örömük és kacagásuk az egész utcát betölti majd, és minden pénzt megér. Ha ők boldogok, akkor mi is azok leszünk.

Mert pihennünk kell, és meg kell szabadulnunk a stressztől. Néhány perc csukott szemmel, a medencében lebegve sok gondot és terhet levesz a vállunkról. A testünk meg fogja köszönni, hogy időt szánunk rá, és másnap sokkal kipihentebbek leszünk.

A vérkeringés javítása. Ha mindennap csobbanunk egyet a friss vízben, az javítja a vérkeringést, különösen azok számára, akiknek visszér- és keringési problémáik vannak.

Mert hidratálni kell. A forró hónapokban nagyon fontos, hogy megfelelően hidratáltak maradjunk. Nem csak a vízivásról van szó, hanem a bőr minden részének hidratálásáról, ami a medencével több, mint lehetséges.

Így egyedül lehetünk. Valójában bárki elmehet az uszodába, viszont soha nem lesz egyedül. Nyáron a nyilvános medencék gyakran zsúfoltak, és nem könnyű jól érezni magunkat. Egy saját medence azonban segít kellemesebben eltölteni azokat az órákat, amikor el akarunk menekülni a nyüzsgés elől és pihenni szeretnénk.

Mert szeretnénk meglepni a barátainkat. Ha van otthon egy medence, az jó módja annak, hogy a baráti társaságot a házba csábítsuk, és egy kis időt töltsünk velük.

A strand és a közös medencék kockázatainak elkerülése. Mindenki szeret uszodába menni, de azért bőven ismerjük a veszélyeit is. A fertőzéseket nagyon nehéz elkerülni, főleg, ha a szokásosnál érzékenyebbek vagyunk.

+1 előny a jövőre nézve

Az Alkorplan medencék nyíltan kimondják, amit sok ember nem mer: a medence lényegesen megemeli egy ingatlan árát. Ha mi a jövőbe tekintünk, akkor muszáj az eladásra is gondolni, hiszen sosem lehet tudni, hogy a világ melyik részén kötünk majd ki. Amikor a házat el kell adni, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy van-e benne saját medence. Ez az apró különbség segíthet a gyorsabb eladásban, tehát a jövőre nézve igazi befektetés. A jelenben pedig még mindig személyesen élvezhetjük.

Megosztás

További olvasáshoz ajánljuk

Nem minden maszkot lehet kimosni, úgyhogy válasszunk okosan

2022. július 1.|

Már két éve használjuk a maszkokat, és bizonyára egy egész gyűjteményt beszereztünk. Minden lakásban találni egy házi készítésűt, pár orvosi maszkot és legalább egy FFP2 nevezetűt. Nem mindegy azonban, hogy melyiket akarjuk kimosni, hiszen nem

Egy utálatos ellenség, a vízszivárgás

2022. április 22.|

Nincs annál rosszabb, mint amikor vízszivárgást fedezünk fel a lakásban vagy a házban. A lassan terjedő foltok, a folyamatos nedvesség nagyon veszélyes az épületre nézve, és a lakók egészségét is veszélyezteti. Éppen ezért, ha vízszivárgást